Trimsalon MiauwBlaf Apeldoorn
Het welzijn van uw huisdier staat voorop!!!
Welkom TrimtechniekenHuisdierenTarievenFotos1Foto'sOpeningstijdenGastenboekContactDisclaimerSiteMap
Honden
Katten
Konijnen
Cavia's
Fretten

                                            * Verzorging van de fret *

Vaak hoort u dat een fret gewassen moet worden, soms wordt verteld dat dit elke week nodig is, de fretten ruiken dan minder sterk. Niets is minder waar. De geur van de fret komt van zijn huidvet, dit heeft de fret nodig om een gezonde en soepele huid te houden. Zijn lichaam zweet dat als het ware uit. Gaat u nu de fret vaak wassen dan zal de huid meer van dat "zweet" aanmaken, kortom de fret stinkt harder dan daarvoor. Het huidvet ruikt niet zo heel sterk en wordt ook door de lappen in de kooi opgenomen, verschoon die daarom regelmatig. Een bad is echter niet verboden, sommige fretten vinden water zelfs prettig. Maar of de fret nu lekker gaat zwemmen, of met shampoo gewassen wordt, wat u ook doet, zorg dat de fret goed afgedroogd wordt.

De nagels van een fret kunnen lang en scherp worden, regelmatig knippen is dan ook erg belangrijk. Als u de nagels knipt doet u dit met een scherpe speciale schaar. De nagels van een fret zijn meestal een beetje doorzichtig zodat je kunt zien waar het "leven" zit. Het is dus niet de bedoeling om daar in te knippen.

De oren van een fret alleen schoonmaken in de schelp. Het is aan te raden niet in het binnenoor schoon te maken. Hoe meer het binnenoor geprikkeld wordt, hoe vuiler het oor zal worden.

Uiteraard kunt u voor de verzorging van uw fret ook bij mij terecht.In de ruiperiode is het prettig voor de fret om geborsteld te worden, zo raakt hij sneller verlost van zijn haren.

Fretten die bij mij komen worden;

► Geborsteld/gekamd
► Gewassen en gefohnd alleen als dit ECHT nodig is.
► Knippen van de nagels
► Oren en ogen worden schoongemaakt (mocht dit nodig zijn)